Apple namerno usporava rad svojih telefona


U svetu mobilnih telefona proizvođači se trude da svake godine sa svakim novim modelom donesu brži i bolji telefon ali Apple je otišao korak unazad. U prvoj polovini decembra Apple je priznao da namerno usporava rad svojih telefona i to iPhone6, iPhone 6s, iphone 7 i iPhone SE  modela kroz sistemske nadogradnje.

Apple je izjavio da ovo radi kako bi "produžio radni vek baterije i rok trajanja telefona" ali o tome naravno nisu obavestili svoje verne korisnike niti ih pitali za pristanak. Što njihovu tvrdnju čini zaista neuverljivom i čak da kažemo smešnom. Hajde da pogledamo obe strane novčića za početak. Ako je Apple upravu i zaista je smanjivao performanse svojih telefona zarad dužeg trajanja baterije i radnog veka telefona onda ispada da ovi telefoni nisu uopšte tako sjajni kakvim ih Apple predstavlja i ako je potrebno smanjivati njihovu snagu da bi duže radili onda ovo znači da im je marketing superioran ali ne i proizvodi i na ovaj način obmanjuju svoje kupce i naravno ko strada kupci naravno...
Ako je Apple pribegao ovoj strategiji da pospeši prodaju svojih novih iPhone modela iz 2017 godine onda je ovo jedno nepoštovanje svojih vernih kupaca i jedna klasična obmana i Apple treba da bude kažnjen.

Ljudi su već krenuli da dižu tužbe protiv Apple-a sa punim pravom jer budimo realni ovo je nečuveno, jeste da svaki proizvođač u nekom trenutku napravi pogrešan korak ali ovakav ne. Da li ovo govori o gordosti i nadmenosti čelnika Apple-a ili je ovo jedna greška u koracima znaćemo na vrlo jednostavan način. Ako Apple ispravi ovaj svoj "način čuvanja i brige o našim uređajima" u nekom od narednih nadogradnji sistema onda će se izvući ali ako to ne uradi onda razmislite o tome da li ćete kupiti neki od iPhone uređaja jer Apple na ovaj način vređa svoje korisnike. 
Dok je najjednostavnije rešenje pitati korisnike kada su ovakve stvari u pitanju.

Коментари

Популарни постови са овог блога